Wat doet nu eigenlijk een prive-detective?

De ervaringen van een doodnormale privé-detective 
 
Best raar….om privé-detective van beroep te zijn. "Wat doe je dan zoal" is de vraag van vele mensen. En meestal krijg ik de opmerking "dan lig je zeker de hele dag en nacht in de bosjes te gluren" of eh "Oh CSI taferelen". 
 
Vrienden en kennissen vragen mij dat al niet meer omdat dat ook in werkelijkheid niet zo is. Het is puur het kortzichtige, zwart-witte beeld van de "mens". Ik vraag toch ook niet.."oh, huisvrouw, dus je strijkt de hele dag en kijkt naar koffietijd". Van hen krijg ik alleen maar de vraag: "en…nog spannende lopende zaken?" en "kun je er wat meer over vertellen of mag dat niet" 
 
Het is gewoon de onwetendheid van het vak, en de vele geromantiseerde televisieprogramma's die over de top Amerikaans zijn. 
 
Maar wat is nu het doel van een privé-detective?! Sneaky zijn, informatie kopen? Nee dus. 
Het doel van een privé-detective is waarheidsvinding, in opdracht van een klant die een gerechtvaardigd doel heeft om de informatie te willen ontvangen. 
Bijvoorbeeld omdat er binnen een bedrijf geld of goederen worden ontvreemd. Of een alimentatie betalende partij die het vermoeden heeft dat zijn of haar ex alweer een nieuwe partner heeft. Op deze wijze dan ook onder deze betaling uit kan komen. Sterker nog, er kan zelfs al door de rechter uitgesproken worden dat de kosten voor de inzet van een recherchebureau ook terug te vorderen zijn bij onrechtmatig betaalde alimentatie omdat de ex al weer gezellig met een ander samenwoont. 
 
Er moet een waterdicht bewijs liggen en niet een vermoeden van. Je staat nergens zonder bewijs als privé-detective. Zeker niet als het dossier in de rechtszaal gebruikt wordt. Als het bewijs niet rechtmatig verkregen is, of niet volledig of niet waterdicht, dan wordt het zo aan de kant geschoven. Alertheid is in dit vak een must! 
 
En dat is nou net wat we doen, waarheidsvinding en de juridische vastlegging van deze op waarheid berustende feiten. 
 
Als ik dan op een verjaardagsfeestje vertel dat ik midden in een fraudezaak zit en op het punt sta om "de verdachte" te confronteren dan vinden zie de cynische 'in-de-bosjes-lach' verdwijnen en omslaan in een gewillige blik om informatievoorziening…"vertel", "spannend" is dan wat ik te horen krijg. En zo zit een privé-detective vol met mooie verhalen. 
 
Tja…soms zou ik wel eens in de bosjes willen liggen... 
 
Ik heb dit mooie en goede verhaal gekopieerd omdat het goed weergeeft wat mijn werk inhoudt.

Neem contact op
© Arrow Eye 2019
Geul 9
1703 KZ Heerhugowaard
info@arroweye.nl
072 2600008
Onze Partners
Startpagina.nl
CPB-nummer: M1543587
Dienst Justitie: POB 1394
Beschikkingsnummer politie: 20131056884
KVK nummer: 58343474

Privacy Policy

Creatie & design: Worldwebdesign